Doopdecreet

Het doopdecreet van 2018-2019 vind je hier.
Doopdecreet

Waarom zou ik mij in godsnaam laten dopen?

“Ik heb gehoord dat…”

“Studentendoop is vettig.”

“Ik laat mij niet kleineren en vernederen.”

“Barbaars, smerig en vies!”

Je hebt ze waarschijnlijk al opgemerkt: vuile feuten in het Citadelpark, vreemde (schreeuwende) kwasten in labojassen aan de Overpoort en groepen die zinnen scanderen in de straten van Gent.

We hebben allemaal horrorverhalen vernomen over de befaamde studentendopen, maar laat je niet afschrikken door deze vooroordelen. Wij moeten ons namelijk houden aan een doopdecreet -dat velletje papier dat er voor zorgt dat wij jou niets tegen je wil laten doen-.

Student zijn is een nieuwe mijlpaal in je leven: nieuwe omgeving, nieuwe maatschappelijke verwachtingen, nieuwe levensstijl, …

Tijdens het dopen laat je even alle maatschappelijke verwachtingen van het volwassen zijn los en laat je je volledig gaan! Een activiteit op samenwerken waar je creativiteit en teamgeest wordt getest onder een laagje olie en bloem. Het is een moment waarop prachtige banden gesmeed worden en vriendschappen voor het leven ontstaan. Je krijgt er een vriendengroep of beter gezegd een familie bij waarmee je samen kan studeren, door de straten van Gent dwalen en stranden in ons gezellig clubcafé: Porter House (en nee hoor we veroordelen je niet als je een watertje neemt).

Verwelkomen we jou in onze club die staat voor vriendschap, feest en geweldige avonden om nooit te vergeten (of juist wel)? Behalve dit zijn er ook veel luisterende oren en helpende handen die klaarstaan voor jou om je welkom te laten voelen in de beste club van Gent!

Heb je nog twijfels? Aarzel zeker niet om persoonlijk contact met me op te nemen!

Joy Verlinden
Schachtentemmer 2018-2019
E-mail: schachtentemmer@anabolicagent.be