Studentenvereniging, is dat wel iets voor mij?

 

Nieuw in Gent of juist al enkele jaren in het studentenleven? Wij willen je graag verwelkomen bij de tofste studentenvereniging in Gent: Anabolica. Wij zijn de studentenvereniging van de lerarenopleiding van HOGENT. Studeer je iets anders? Geen paniek, bij ons is iedereen welkom.

De welkomsactiviteit is de traditionele start van een student, feut,bij een vereniging. Je leert heel veel nieuwe mensen kennen. Daarnaast doe je het ook samen in groep, zo creëer je een sterke groepsdynamiek. Maar het belangrijkste van al, je hebt er een herinnering bij voor het leven. Wees gerust, Anabolica staat voor een zeer toegankelijke welkomsactiviteit. Daarnaast zijn we ook verbonden aan een decreet, dit opgesteld door de stad Gent. Er staat uitvoerig in beschreven wat we wel en ook vooral niet mogen doen.

Eenmaal de welkomsactiviteit erop zit kan je avontuur binnen Anabolica echt beginnen. Eerst en vooral krijg je een lint met onze prachtige kleuren, stralend wit en marine blauw. Vanaf dan ben je een echt lid van de Anabolicaanse familie en draag je de titel van schacht. Samen met mede schachten, pro-praesidia, comilitones en je eigen praesidium zal je een prachtig jaar beleven. Dit jaar zal gevuld zijn met leuke activiteiten op woensdagavond in ons clubcafé de porterhouse en veel meer. Een studentenvereniging is er ook om elkaar te steunen, zo zit je vaak ook met studiegenoten of studenten die al verder zitten in de opleiding. Je altijd dus altijd met vragen terecht en worden er soms ook wel samenvattingen uitgewisseld. Ook voor een babbel kan je terecht bij je temmer of andere leden;

Hopelijk zien we elkaar binnenkort en kunnen we er samen een fantastisch jaar van maken. Twijfel je toch nog of heb je nog enkele vragen? Stuur gerust naar het praesidium of andere mensen van de club, die zullen je vragen met veel plezier beantwoorden.

 

Sarah Feys
Schachtentemmer 2021-2022
E-mail: [email protected]