Doopdecreet

Het doopdecreet van 2019-2020 vind je hier.
Doopdecreet

Waarom zou ik mij in godsnaam laten dopen?

“Ik heb gehoord dat…”

“Studentendoop is vettig.”

“Ik laat mij niet kleineren en vernederen.”

“Barbaars, smerig en vies!”

Je kan het wel eens tegenkomen in Overpoort of in het Citadelpark. Mensen al zingend, dansend of zelfs springend. Die gekke feuten toch!
Iedereen heeft wel al eens verhalen gehoord over de studentendopen, maar wil dat zeggen dat het allemaal waar is?

Als club ondertekenen wij iets. Waarin staat wat wij wel en niet mogen doen. Zodat jullie niets tegen jullie wil in moeten doen. Zo iets noemen we een doopdecreet, aan dit velletje papier moeten wij ons namelijk houden.

Student zijn is een nieuwe mijlpaal in je leven: nieuwe omgeving, nieuwe maatschappelijke verwachtingen, nieuwe levensstijl, …

Tijdens het dopen laat je even alle maatschappelijke verwachtingen van het volwassen zijn los en laat je je volledig gaan! Een activiteit op samenwerken waar je creativiteit en teamgeest wordt getest onder een laagje olie en bloem. Tijdens de fameuze doop leer je de andere feuten goed kennen. Het is een heel andere manier om elkaar te leren kennen dan dat je gewoon bent. Je gaat elkaar helpen om er samen te geraken. Je krijgt er een vriendengroep of beter gezegd een familie bij waarmee je samen kan studeren, door de straten van Gent dwalen en stranden in ons gezellig clubcafé: Porter House (en nee hoor we veroordelen je niet als je een watertje neemt).

Verwelkomen we jou in onze club die staat voor vriendschap, feest en geweldige avonden om nooit te vergeten (of juist wel)? Behalve dit zijn er ook veel luisterende oren en helpende handen die klaarstaan voor jou om je welkom te laten voelen in de beste club van Gent!

Zelf heb ik er een zeer positieve ervaring aan over gehouden en wil ik jullie die kans ook geven.
Heb je nog twijfels? Aarzel zeker niet om persoonlijk contact met me op te nemen!

Yente Vanheusden
Schachtentemmer 2019-2020
E-mail: [email protected]